dilluns, 27 d’octubre del 2008

Resum del Camino de Santiago 2008

Petit resum.

El Camí de Sant Jaume que he fet aquets dies esta molt lluny del que pensava deuria de fer al començament del Bloc.

Temps a emprar. En aquell moment pensava fer-lo en 10 dies Han estat 12 dies. Per gaudir del Camí crec que no s’ha de posar temps i si es fa en 12, 15 dies, no te importància el que cal es que cada u es trobi i gaudeixi del que ens ofereix a cada moment els paratges, poblacions i gent que fan el Camí.

Hostatges. La diferencia d’un confortable hotel a un alberg de pelegrins es molt considerable,aquí esmeno las mes importants:
Preu de 30 €. La voluntat.
Cambra individual. Cambra col•lectiva fis a 24 persones hem dormit a Logronyo
Bater i banys a la mateixa habituació. Col•lectius.
La diferencia mes important es que quan ets al hotel ets sol i quan ets al alberg ets acompanyat d’altres persones que com tu busquen algu mes, participar, conviure, conèixer, viure experiències diferents.

Senyalitzacions. En quan al Camí esta molt ben senyalat amb la inconfusible fletxa groga. Jo he sortit alguns trams del que esta senyalats pels vianants i he seguit cras secundaries, en molts casos també disposaven de senyal. També cal recordar que molts tram transcorrent junts Carreteres i Camí.
Hi a molts Camins que duen a Santiago de Compostela El del Ebre el la Via de la Plata, El de Pui. El de Roncesvalles. El Camí que jo he dut a terme, es com els coneguts cicloturisme francesos m’havien comentat en algunes ocasions, es el que surt de la porta de Casa i em du a Santiago. Crec que per ser la primera vegada i experiència nova ha estat fantàstic. El millor.

La millor i pitjor experiència. La millor a estat els contrastos que m’ha ofert al llarg del camí aquest temps de Tardor amb els seus vermells, ocres.. La pitjor va ser la pluja que amb va caure al cim de la Creu de Ferro i la temperatura que hi havia en aquell moment.

La gent. Al Llarc d’aquets dies i pel fet d’anar tot sol he intentat gaudir de la gent que a les parades i pel camí m’he trobat i el cert es que la majoria son afables i cordials quan ti dirigeixes per preguntar alguna cosa. També i ha hagut moments menys agradables sobre tot quan a les nits algú ronca i interromp el son dels companys, res que no es pugues arreglar amb uns bons taps a les orelles.

La Bicicleta. Els francesos ho fan to per Cra. , els espanyols per camí. Jo en el meu cas e portat una bici Ciloturiste amb un pneumàtic mixt que m’ha permès rodar per cra en la major part del temps però si ha calgut m’he ficat al camí sense cap problema. Crec que la millor opció es un bon pneumàtic que permeti de rodar per on calgui, ja sigui bici de cra o de BTT.

La restauracio. Normalment m’he aturat quan tenia gana a menjar, molts pinchos de truita, i entrepans de pernil. Si disposeu un ratet no deixeu de aturar-vos a Logroño al restaurant:
“El Cafe Moderno” inagurado en 1912 casco antiguo.
Plaza Martinez Saporta nº 17. Tel. 941220042
26001 Logroño.
Es un recull t’histories de pelegrins i de la ciutat.
Tambe a Samos
Parrillada Gayo
C/ El Salvador Tel. 982546153
Samos ( Lugo)
Tan en un com l’altre per un mòdic preu podreu refer-vos del esgotament del dia amb un molt bon àpat.


Les Guies. Per dur a terme el Camí he emprat :
Guia del camino de Santiago de Antón Pombo edició 2006. Que descriu amb molt de detall el camí tan a peu com amb bici i especialment els refugis hotels de pelegrins que trobes al llarg del camí.

El Camino de Santiago en Bici de Eloy Angulo i altres. Que proposa el cami desde Roncesvalles a Santiago en 13 etapes..
Mapes Michelin 1:400.000
Associació d’amics dels pelegrins a Santiago – Barcelona.
Hoja de servicios del camino Catalán por San Juan de la Peña del Monasterio de Montserrat a Santa Cilia de Jaca. www.amicsdelspelegris.org

Nomes am queda per dir que espero que aquest recull d’experiències puguin ser d’utilitat per propers pelegrins, i també que us hagin fet passar un rato entretingut.

Bon Cami!

Totes las fotos del camí:
Pots veure les fotos del album I Clica l'enllaç.
Per veure les fotos del album II Clica l'enllaç El recorregut a Wikiloc