dilluns, 27 d’octubre del 2008

Divendres 24. Melide a Santiago de Compostela.

La darrera nit d’alberg a estat tranqui-la, deu ser l’experiència de tots aquets dies. El mati a les 7 replego les sàrries i surto aviat, vull ser a Santiago a mig mati a fi de no coincidir amb l’hora punta del mig dia.

La sortida encara es de nit i avui el tros trnscorre tot pe la Cra. N 547, que ancre que no te gaira be transit, es un dels menys agradables que he fet al llarg d’aquets dies.

Els darrers pobles, Castañeda, Portella, Arzua, Ferreiro. La cra segueix com el dia anterior, amb pujades i baixades que fan que no puguis relaxar mai.
PA240420
Els darrers qm., la que era carretera actualment esdeve una autopista i crea una petita confusió per seguir però sens dubte d’indicació del Camino per Bicis fa que no tingui pèrdua fins el Monte do Gozo i Finalment Santiago de Compostela..
PA240424
El centre històric esta farcit de turistes, i pelegrins. Un segueixen les explicacions que un guia els fa de la població, altres estan a la Catedral a la “Misa de Pregrinos”. Molts fen la foto davant de la catedral.
PA240427
Pregunto al guàrdia de torn, ja que els que volten pel carrer son com jo no coneixem res, on he d’anar a segellar la “ Credencial del Peregrino” per tal de poder recollir la “Compostelana”, i si, m’indica com ho he de fer, en un no res soc a la “ Oficina del peregrino”. Una noia amb pren les dades i amb torna la credencial amb el segell i la carta anomenada compostel·lana.
PA240430
Mentre buscava l’oficina del pergrino, he pogut veure el començament de la missa i també la plaça del Obradoiro.

He preguntat per l’estació d’autobusos, i he fet cap per veure per quan disposaria de plaça per tornar cap a cassa. Sorpresa, avui mateix, agafo la bici i l’embolico amb plàstic d’esponja, i a les 2 el autobús de la companyia ALSA emprenia amb l’Agusti a dins el viatge de retorn cap a Manresa.


PA240432