diumenge, 26 d’octubre del 2008

Dimarts 21. De Leon a Molinaseca.


Com deia el Prudenci al seu comentari del Camí, l’Agustí pinxa a León. Doncs si just davant la catedral a les 8 del mati. He canviat la cambra i he anat a un mecànic per tal de aprovisionar-me de mes cambres ja el dia es llarg i no se sap que pot passar.
PA210325

La sortida, a 2/4 d’onze, com cada dia seguint el Camí. Un grup de jubilats m’acompanyen a la travessia de Virgen del Camino, Valverde de la Virgen, San Miguel del campo. Em diuen que si vaig cap a Santiago la previsió es de pluja, dic que si plou amb pararé i fi de l’etapa.

Creuan Hospital d’Orbigo, l Alemany del dia abans, Abraam, acaba de sortir de una tasca i anem junts fins a Astoga, on es queda a un ciber a fi de resoldre alguns temes pendents. Li dic que ell es jove i que ja m’atraparà pujant la Cruz del Ferro, que si no plou penso travessar al llarg de la jornada.
PA210327PA210330
El Camí s’endinsa per una dels comarques mes frestegs de la geografia, La Maragateria, molt desolada i am camps de cultiu abandonats. Travesso els pobles, que sobreviuen gracies als peregrins que dia a dia travessen aquestes contrades, El Ganso, Rabanal del Camino, Foncebadón i e port de Foncebadón conegut al Camí com la “Cruz de Ferro”.
PA210339PA210333
Nomes arribar a dalt, i desprès duna pujada dura pel fort vent que bufava de cara, com quasi be sempre, la baixada es fa desastrosa, doncs el vent s’ha convertit en pluja i fred, 4 º. Segueixo fins al alberg que tenia previst a Molinaseca. To ho tinc glaçat, mans peus, cara, cames. Nomes entrar una dutxa ben calenta em recupera i a fer temps per sopar i dormir donçs el malt temps exterior no convida gaire a visitar la contrada.

Aquí coincideixo amb una parella de Balons el Joaquim i esposa, Camino-adictes, ell l’ha fet 5 cops, des de Montserrat, Sevillà, S. Jean de Pie de port, De Logroño i de le Pui.. La seva esposa 3 cops amb altres companyes i acompanyant-lo a ell 3 mes. Parlen molt be el castellà. També coincideixo amb un irlandès que durant l’olimpíada de BCN va esta treballant en arquitectura a la Capital Catalana, que no parla gaire però també es fa entendre.

El que mes valoren aquest belgues es la possibilitat de triar el ostatge al teu aire sense haver de fer reserves amb anticipació.

Aprofito per assecar al màxim de roba i deixar-la apunt pel dia següent. El tems a la televisió preveuen que nevarà als alts del Cebreiro.
PA210345PA210335